Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

INHORGENTA2023 München

RP

INHORGENTA 2023

Idén is megrendezésre került az először csak német belpiacra tervezett, de évről-évre nemzetközibb és nagyobb méreteket öltő óra és ékszer szakmai kiállítás a bajor fővárosban Münchenben.

1.100 kiállító várta standjain az idén rekordszámú látogatót. A svájci luxusóra kiállítással a W&W-vel szemben ide nemcsak speciális meghívóval rendelkező viszonteladók jöhettek el, hanem bárki, akit érdekel az órák és ékszerek világa és persze belépőt váltott rá.

Mindamellett, hogy a kiállítás évről-évre több látogatót vonz, órás szemmel nézve a baseli kiállítással össze nem mérhető. Egyrészt kisebb kiállítótér áll München-ben rendelkezésre, mint a néhány éve megszűnt, de egészen addig és kerek száz évig etalonnak számító BASELWORLD-ön, másrészt a legnevesebb svájci gyártók is hiányoztak a kínálati oldalról. A nem svájci gyártó óriások közül a CASIO (Casio, G-Shock, Edifice, Baby-G), a CITIZEN (Citizen, Alpina, Bulova, Fredeique Constant), SEIKO (Seiko, Lorus), FESTINA GROUP (Festina, Jaguar, Lotus , Calypso, Candino, Kronaby) és a DANIEL KLEIN GROUP (Daniel Klein, Bigotti Milano, Freelook Paris, Santa Barbara Polo, Sergio Tacchini) képviseltették magukat, rajtuk kívül pedig leginkább a német belpiacra szánt kisebb márkák voltak ott Basel-hez nem hasonlítható szerényebb standokon.

Ékszer szempontból viszont mindenképpen erősebb volt a kínálat. Az A2 csarnokban bijoux, a B1-ben ékszergyártók, a B2-ben pedig divatmárkák mutatták be legújabb kollekciójukat igényesen épített standokon. A lifestyle márkák közül a Thomas Sabo, a Coeur de Lion, a Jacques Lemans, az Amor Group, a Sif Jakobs és az ILG (Police, Saint Honoré, Cerruti) standok voltak a leglátványosabbak. A B1 csarnokban pedig a leggrandiózusabb és legforgalmasabb standdal a DIAMOND GROUP, a RUESCH COLLECTION ékszergyártók készültek.

A kiállítás csúcspontjaként idén is a látványos BMW Welt épület komplexumban tartották a díjátadó ünnepséget, amit Leony popsztár előadása tett feledhetetlenné.

Luxus ékszer kategóriában Pavit Gujral lett a díjazott a rák csillagjegyet színes kövekkel megformáló fülbevaló költeményének köszönhetően. A drágakövek terén Gerhard Hahn volt a bicolor zafírjával idén a befutó. Az év ékszerészének Sebastian Frost-ot választották, a Binder Jewelry-t pedig az év ékszerházának. A divat ékszer kategóriában a Boltenstern nyert, óra design tekintetében pedig a Junghans vitte el a pálmát. A győztesek listájából tisztán látszik egyrészt a rendezvény bevezetőben is leírt német belpiacos irányultsága, másrészt pedig a hazai pálya előnye. Persze ettől függetlenül a díjazottak termékei csodálatosan szépek voltak és ezúton is gratulálunk a legnagyobb tisztelettel nekik. Mindezt némiképpen kompenzálta a közönség díj, amit óra kategóriában a méltán népszerű CASIO nyert el. Viszont ékszer fronton a közönség szavazat is egy német gyártóra esett, a győztes a pforzheimi EGF Manufaktura lett.

#inhorgenta2023 #munchen

Az oldal tetejére
Árukereső.hu