Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

Óraátállítás nyári időszámításra


Tavaszi óraátállítás
 

Idén március 26-án hajnalban, egész pontosan Vasárnap 2 órakor kezdődik a nyári időszámítás, amikor az óráinkat át kell állítanunk 2 óráról 3 órára. 
 

Manapság a mobil telefonok segítenek nekünk ebben, hiszen egyrészt automatikusan átállnak, másrészt hozzájuk igazítva magabiztosabbak lehetünk benne, hogy mikor és pontosan milyen időre kell állítanunk óráinkat.

A digitális órák beállítása minden márkánál kicsit máshogy történik, de általában néhány gomb megnyomásával játszi könnyedséggel megtehető. A kvarc analóg órákat pedig a korona kihúzását követően a koronát az órajárásával egy irányban elforgatva hagyományos módon szintén nagyon könnyen és gyorsan beállíthatjuk.

 

A mechanikus óráknál egy picit körültekintőbbnek kell lennünk a beállításnál, mivel csak olyankor szabad állítani, amikor a dátumváltó szerkezet nem aktív és mindenképpen figyelni kell arra, hogy jó irányba, vagyis az órajárásával egyirányban tekerjük el a koronát elkerülve ezzel a fogaskerekek esetleges megfeszülését.

Ettől persze azért nem kell annyira megijedni, hiszen a mechanikus órák tulajdonosai ebben a "tudományban" jártasabbak, ugyanis a mechanikus órákat természetüknél fogva sokkal gyakrabban állítjuk az időt vagy a dátumot, mint a kvarc szerkezettel ellátott órák használói. Az óraforgatók ugyan ezen a szokáson változtathatnak az automata órák esetében.

Egy szó, mint száz Ne felejtsd el beállítani a karórákat, zsebórákat, faliórákat és legfőbbképpen az ébresztőórákat a lakásban valamikor még vasárnap folyamán, nehogy meglepetés érjen a hétfői ébredés és munkahelyi beérkezések során. A lakásban található 5-10 db óra beállítása közben pedig vigasztaljon minket az, hogy az óraátállítás napján vagy az azt követő első munkanapon az óraboltosoknak az üzletben több száz, esetenként akár több ezer órát kell átállítaniuk... 

 

Az oldal tetejére
Árukereső.hu