Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Óvakodj a hamisítványoktól!

Óvakodj a hamisítványoktól!

A hamis termék birtoklása is bűncselekmény.

Általánosan kijelenthetjük, hogy az a vétel az interneten, ami túl jónak látszik amögött nem valódi termék áll.

Bizonyos aukciós oldalakon, online piactereken és órás webshopok kínálatában extrém olcsó árakat lehet találni, de aztán mindig kiderül, hogy "az olcsó a drága". Természetesen mindenki jól járni és olcsón vásárolni, ez érthető is, de legyünk óvatosak, mert a "kihagyhatatlan"-nak tűnő ajánlat a legtöbbször keserű szájízzel végződik. A hamis termékek nem véletlenül olcsóbbak, hiszen olcsóbb alapanyagokból készülnek, az összeszerelés minőségéről és a valós garancia hiányáról nem is beszélve. Az olcsóbb anyagok sokszor nem csak a szemünket bántják, hanem például az egészségünkre káros anyagokat is tartalmazhatnak. Például az acél ötvözetek lehetnek orvosi nemesacél minőségűek, vagy nikkelben gazdag, allergizáló ötvözetek is. 

Vásárlás előtt mindig győződj meg arról, hogy milyen forrásból vásárolsz!

Nyílván nem lehet mindenki óraszakértő viszont, ha olyan helyről vásárolunk, amelyik hivatalos értékesítői pontja egy márkának, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem fog meglepetés érni. Egy gyakorlatias tanács az is, hogy lehetőleg magyarországi székhellyel és/vagy bolttal rendelkező webáruházból rendelj. Ezeket a webshopokat egyrészt könnyebb leellenőrizni, másrészt személyes kontaktra is van lehetőség. Ez az adottság eleve erős szűrő feltétel, hiszen Magyarországon a hamis termékek forgalmazását a törvény szigorúan bünteti, nem úgy mint számos országban, mint példáúl Kína vagy Törökország, ahol ez teljesen legális. 

A márkákra adott vásárlói garanciák és jótállások is csak kizárólag a hivatalos értékesítési pontokon keresztül történt vásárlásokra érvényesek.

Mi a zéró tolerancia pártján vagyunk ebben a kérdésben és minden esetben felhívjuk a viszonteladó Partnereink figyelmét arra, hogy a nem tiszta forrásból származó és ezáltal gyanús termékeket NE vegyék át javításra, állapot felmérésre, sőt még elemcserére sem!

Ezenkívül maximálisan együttműködünk mind a gyártókkal, mind a svájci és helyi hatóságokkal a hamisítványok elleni küzdelemben.

Amennyiben olyan felmerül a gyanú benned vagy már rendelkezel negatív tapasztalattal ezen a téren valamelyik weboldallal kapcsolatban, akkor kérjük, hogy oszd meg az információt velünk az office@wmark.hu címünkön. Köszönjük!

A hamis termékek problémája sajnos nemzetközi kérdés, ami ellen a svájci óraipar is határozottan fellép. A következő linken még többet megtudhatsz erről a témakörről. STOP THE FAKES!

Az oldal tetejére