Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

Mathey-Tissot Swiss Made Since 1886

Mathey-Tissot Mergulhador

A genfi központú MATHEY-TISSOT manufaktúra idén ünnepli a 137. évfordulóját, hiszen Edmond Mathey-Tissot 1886-ban alapította a márkát a svájci óragyártás bölcsőjében a festői Jura-völgyben található Les Ponts de Martel városában.

Először zsebórák és úgynevezett repeater, azaz ismétlő óra szerkezetek gyártásával kezdték. Az 1800-as években ez a technológia fontos szerepet kapott, hiszen akkoriban elektromosság hiányában, az esti sötétben nehéz volt leolvasni a pontos időt, ezért akinek birtokában volt egy ilyen óra, nagy hasznát vette az óránkénti, esetenként félóránkénti hangjelzésnek.

A 19. század végétől egészen az 1970-es évek végéig a prémium minőségű mechanikus óraszerkezetek tervezése és gyártása volt a főprofil és ezzel is váltak gyakorlatilag ismertté a svájci belpiacon, majd később nemzetközi szinten is.

A MATHEY-TISSOT szerkezetek megbízhatósága már az előző század elejére legendássá vált, ugyanis olyan presztízs márkáknak voltak fontos beszállítói, mint az Omega, Breguet, Longines, Patek Philippe, Cartier, Vacheron Constantin, Jaeger Le Coultre, Moser, vagy az IWC. 

 

A karórák 1910-es években történt megjelenése és térhódítása az egész órás iparra nagy hatással volt. Ettől az időszaktól kezdve az említett prémium márkáknak történt óraművek, speciális óraszerkezetek  tervezése és gyártása mellett a MATHEY-TISSOT karórák is fokozatosan egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a márka életében. A korszak egyik legmeghatározóbb óraipari kiállításán Bern-ben a gyártó elhódította a kiállítás legrangosabb Grand Prix elismerését is 1914-ben.

Svájcon kívül először a britt haditengerészet, majd a francia légierőtől kapott megrendelések kapcsán jelentek meg a MATHEY-TISSOT termékek. Itt főként repülőgép műszerórák, zsebórák és karórák gyártásával alapozták meg a márka kitűnő hírnevét a szerkezeteknek az addigra már jól ismert megbízhatósága miatt.

A tengerentúlon pedig az amerikai hadsereg felé történő precíz szállításokkal, majd később mint a Rock and Roll koronázatlan királya, Elvis Presley kedvenc óramárkájaként szereztek elismertséget.

Kattints IDE és olvasd el az ÓRAMAGAZINBAN 2022-ben megjelent cikket és tudj meg többet az ELVISWATCH-ról! 


Nézd meg a 2022-es ELVIS film hivatalos magyar előzetesét ITT!


A MATHEY-TISSOT napjainkban az egyik legdinamikusabban fejlődő független svájci óragyártó, jelenleg a világ több, mint 60 országában van jelen. A márka sikerének a kulcsa a közel másfél évszázados svájci tradíció, a verhetetlenül jó ár-érték arány és a legendás megbízhatóság, amire a MATHEY-TISSOT modellekre biztosított 3 éves jótállás a garancia. Az aktuális új kollekcióért kattints a képre vagy ⇒ IDE!
 

 

Kattints a lenti képre és nézd meg eredeti nyelven Céline rövid üdvözletét a gyártó bemutatkozó filmjéből. Üdvözlet Genéve, azaz Genf városából!

Rendezés:
Az oldal tetejére
Árukereső.hu