Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mathey-Tissot kollekció Swiss Made Since 1886

A genfi központú MATHEY-TISSOT manufaktúra idén ünnepli a 136. évfordulóját, hiszen Edmond Mathey-Tissot 1886-ban alapította a márkát a svájci óragyártás bölcsőjében a festői Jura-völgyben található Les Ponts de Martel városában.

Először zsebórák, repeater órák és prémium minőségű mechanikus óraszerkezetek gyártásával váltak ismertté Svájcban, majd később nemzetközi szinten is. A MATHEY-TISSOT szerkezetek megbízhatósága már a 20. század elejére legendássá vált. Olyan presztízs márkáknak voltak beszállítói, mint az Omega, Breguet, Longines, Patek Philippe, Cartier, Vacheron Constantin, Jaeger Le Coultre, Moser, vagy az IWC. 

A karórák 1910-es években történt megjelenése és térhódítása az egész órás iparra nagy hatással volt. Ettől az időszaktól kezdve az említett prémium márkáknak történt óraművek, speciális óraszerkezetek  tervezése és gyártása mellett a MATHEY-TISSOT karórák is fokozatosan egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a márka életében. A korszak egyik legmeghatározóbb óraipari kiállításán Bern-ben a gyártó elhódította a kiállítás legrangosabb Grand Prix elismerését is 1914-ben.


Korabeli hirdetés egy svájci magazinban 1948-ból

Svájcon kívül először a britt haditengerészet, majd a francia légierőtől kapott megrendelések kapcsán jelentek meg a MATHEY-TISSOT termékek. Itt főként repülőgép műszerek, zseb és karórák gyártásával alapozták meg a márka kitűnő hírnevét a szerkezeteknek az akkorra már jól ismert megbízhatósága miatt.

A tengerentúlon pedig az amerikai hadsereg felé történő precíz szállításokkal, majd később mint a Rock and Roll koronázatlan királya, Elvis Presley kedvenc óramárkájaként szereztek elismertséget.


Nézd meg az új ELVIS film magyar előzetesét ITT!


A MATHEY-TISSOT napjainkban az egyik legdinamikusabban fejlődő független svájci óragyártó, jelenleg a világ több, mint 60 országában van jelen. A márka sikerének a kulcsa a közel másfél évszázados svájci tradíció, a verhetetlenül jó ár-érték arány és a legendás megbízhatóság, amire a MATHEY-TISSOT modellekre biztosított 3 éves jótállás a garancia.

Rendezés:
Az oldal tetejére