Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A valódi bőr ápolása

A valódi bőr ápolása

Szükséges a valódi bőrt ápolni? IGEN!

A valódi bőrből készült termékek valódi minőséget képviselnek, ez természetesen az árban is jelentkezik. A műbőr termékek ára olcsóbb, viszont mivel kevésbé tartósak, ezért az ár-érték arányuk rosszabb a valódi bőrből készült termékekhez képest.

Fontos megjegyezni, hogy a tartóssága függ a kondicionálásától, ápolásától és a megfelelő helyen való tárolásától is. Abban az esetben pedig, ha nem védjük meg a káros külső hatásoktól, akkor a saját bőrünkhöz hasonlóan a bőr kirepedezhet, elszíneződhet, károsodhat. Mint mindenhol itt is kiemelten fontos az odafigyelés és a megelőzés. A nem megfelelő módon történő tárolás pedig szintén csökkentheti a bőr életciklusát. Fontos, hogy jól szellőző helyen, gyűrődés mentesen tároljuk a bőrből készült táskánkat, kabátunkat, övünket, pénztárcánkat vagy éppen cipőnket.

Már azzal sokat teszünk, ha megóvjuk bőrből készült termékeinket a károsító tényezőktől, úgymint sós vagy bő vízzel való találkozás, extrém hőmérsékleti viszonyok, hosszas és közvetlen erős napsütés vagy éppen egy durva, érdes felületű tárggyal való tartós súrlódás és érintkezés.

Pár percet igénybe vevő gondoskodással pedig hosszú évekre kinyújtható a megfelelően karbantartott és ápolt bőr élettartama.

A bőr tisztítása, kondicionálása

Alapvető szabály, hogy előszőr mindig tisztítsuk meg a felületet. Erre rengeteg elérhető ápolószer létezik, de házi praktikákkal is megoldható könnyedén. Például langyos és enyhén habzó szappanos vízzel, ecetes vízzel, citromos vízzel vagy akár szódabikarbónával. A port javasolt letörölni egy puha vagy leginkább mikrószálas száraz ruhával, törlőkendővel. Miután a port eltávolítottuk érdemes a bőrt hidratálni, puhítani kondicionáló olajokkal, anyagokkal.  Tökéletes lehet például az olívaolaj is erre a célra, viszont a leghatásosabbak a méhviasz tartalmú készítmények, illetve a boltokban kapható kifejezetten bőrápolásra kifejlesztett bőrápoló zsírok, krémek, speciális bőrápoló anyagok. Javasoljuk a kondicionálást évente legalább 2x elvégezni, a tisztítást pedig a szennyeződés mértékétől függően, de minél gyakrabban.

Megfelelő odafigyeléssel és gondoskodással a bőrből készült termékek felülete sokkal ellenállóbb és ezáltal sokkal tartósabb lesz. A megfelelő bőrápolás mindig meghálálja magát, hiszen ezek a termékek, használati cikkek nem csak hosszabb életűek lesznek, hanem sokkal szebbek is a mindennapi használat során. Néhány perces kezeléssel könnyen megteremthetjük a „szebb, mint újkorában” hatást.  yes

Klikk IDE vagy a fenti képre, ha szeretnél megnézni egy 5 perces filmet a bőrgyártás rejtelmeiről a YouTube csatornánkon!

Tartalomhoz tartozó címkék: CROSS POLICE
Az oldal tetejére