Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

G-SHOCK 40.

2023. 06. 15. 15:17:00
G-SHOCK 40.


G-SHOCK 40.

Szerkezet, multi-funkciók, felhasznált anyagok és tervezés

A G-SHOCK szigorú figyelmet fordít erre a négy tényezőre a hosszútávú tartósság érdekében. Fő célja a megbízható működés garantálása bármilyen körülmények között. Az 1983-as indulásakor a G-SHOCK DW-5000C modell a forradalmian új, ütésálló szerkezetével vált az első olyan karórává, amely elutasította a hagyományos fogalmat, miszerint az óra egy törékeny tárgy. Ezzel létrehozta az "tough watch", azaz a strapabíró karóra új műfaját. A G-SHOCK folyamatos fejlődés története idén egy mérföldkőhöz érkezett és ünnepli a 40. évfordulóját.

Kattints IDE vagy a képre és nézd meg a Casio látványos videóit!

G-SHOCK mérföldkövek
1983-2023

1983-ban bemutatásra kerül a legendás DW-5000C modell, ezzel megalkotva az első ütésálló karórát. A lényege az innovatív üreges tok szerkezet, amely csökkenti a leejtésből adódó sokkokat és rezgéseket, összekapcsolva egy minden irányból védelmet nyújtó védőstruktúrával és párnázó anyaggal, hogy megvédje a kulcsfontosságú belső részeket az külső mechanikus behatásoktól.

1983 - Ütésálló védelmi struktúra


1992-ben kifejlesztésre került a különböző minimalizált szenzorok gyakorlati alkalmazása, kezdve a hőmérséklet szenzorral, a következők mérésére: irány, légnyomás, magasság és víz mélység.

1992 - Szenzor technológia


Az EL háttérvilágítás (Electroluminescent backlight), mint praktikus számlapvilágítási funkció kifejlesztése.

1994 - EL háttérvilágítás
 

A tok belső kialakítása a lünettával, a hátlappal és az acél csövekkel, amelyek egy keretet alkot, és megvédi a szerkezetet. A G-SHOCK üreges tok szerkezete gyakorlatilag egy fém külső burkolattal valósul meg.

2013 - Core Guard védelmi struktúra


Egy olyan rendszer kifejlesztése, amely egyszerre fogadja a GPS műholdas idő kalibrációs jeleit és a szabványos időrádió hullámokat, és tudja használni a pontos idő megjelenítésére aktuálisan bárhol a világon.

2014 - GPS x Rádió kontroll x Solar hybrid rendszer
 

Egy újonnan kifejlesztett struktúra, melyben párnázó elemek biztosítják a védelmet, párosítva az új G-SHOCK dizájnnal.

2017 - Új rétegelt védelmi struktúra


Napelemes időmérés Bluetooth® kapcsolattal, a pontosabb és megbízhatóbb működés érdekében
.

2022 - BLE Solar

 


 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: 1980 2023 Casio G-SHOCK Óra
Az oldal tetejére
Árukereső.hu