Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

WATCHES&WONDERS 2023

 

WATCHES&WONDERS 2023

A svájci Genf adott helyszínt idén is az órás világ legrangosabb eseményének. A rendezvény 5 napig tartott és 43.000 látogatót csalogatott a luxus órák világa. A 2023-as évben újdonságként nem csak a szakma képviselői, hanem a hétvégén bárki bemehetett egy közel 30.000 Ft-os napi belépő áráért. Ebben az árban persze semmilyen egyéb szolgáltatás nem volt benne, kivéve azt a megtiszteltetést, hogy közelébe juthatott az órakedvelő a legpresztízsebb óragyártók csilliárdokért felépített standjához és közvetlen a márka forgalmazók után néhány nappal megpillanthatta a luxus gyártók genfi újdonságait. Igen, ez tényleg kuriózum volt, hiszen eddig még a szakmát és a sajtót is nagyon szelektálták. A tavalyi Watches and Wonders-t ezért Magyarországról nagyon kevesen láthatták, talán 8-10 személy kapott mindösszesen meghívást. A 2022-es rendezvényről a rövid összefoglalónkat és a saját készítésű képeket IDE kattintva nézheted meg.

GENFI ÚJDONSÁGOK 2023

ULYSSE NARDIN FREAK ONE

Az idei újdonságok közül a kedvencünket a Patrick Pruniaux vezetése alatt álló Sowind Group márkája az ULYSSE NARDIN állította ki. A Le Locle illetőségű (Neuchatel kanton) svájci márka már 1846-óta örvendeztet meg minket különlegesebbnél különlegesebb órákkal és szerkezetekkel. Standukon ebben az évben a Freak család legújabb modelljét a FREAK ONE-t emelték ki. A Freak modellek különlegessége, hogy óramutató és óraszámlap nélkül hozzák a mechanikus órák varászát, pontosabban szerkezet maga igazából a mutató és a számlap design legfőbb eleme is egyben. Ez az óra már nem is szimplán egy óraipari termék, sokkal inkább a művészetről szól. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Ulysse Nardin Freak órával a mechanikus órák elbűvölő világát ünnepelhetjük, ahol a csuklónkon lévő óra az ünnepi költészet maga. A standon a számlap elemeit ember nagyságban és 3D-ben a padlón valósították meg és a mögötte lévő falfelületről plafonra felfutó hatalmas tükörrel egészen különleges és egyedi hangulatot teremtettek. A tükör miatt a standon készült fotók egészen extrák és viccesek lettek, ezzel még emlékezetesebbé téve az órát, a márkát és az egész kiállítást. A szuper szerkezet, a különleges megoldás, a csodás óra és az ötletes stand miatt jár az Ulysse Nardin-nek a 10 pont és nálunk a képzeletbeli első hely is. Bravo!

MONT BLANC 1858 GEOSPHERE CHRONOGRAPH 0 OXYGEN THE 8000 LE 290

A Mont Blanc újdonsága a Himalájában található 8.000 méter feletti csúcsoknak és megmászóiknak tiszteleg. Az óra frontján és a hátlapján is meg lett jelenítve az összes idáig meghódított 8.000 méter fellett fekvő hegycsúcs, vagyis a világ 14 legmagasabb pontja. Az örök hó birodalmát szimbolizálják a számlapon látható jeges sziluettek is és természetesen a 0 vagyis zero oxigen elnevezés is a magaslatokra utal. Az óra 290 darabos limitációval került forgalomba 10.000 dolláros áron.

TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH GLASSBOX

A Carrera név kinek nem csengene ismerősen? Akár az autók világában, akár az órák világában a Carrera nem csak, hogy ismert, hanem nagyon is jól hangzó név. A sportosság és a presztízs jut róla egyből eszünkbe vagy csak egyszerűen két prémium márkanév: Porsche és TAG Heuer. Idén 60 éves az első Carrera modell, ezt a szép kerek évszámot ünnepli a TAG új klasszikus Tourbillon szerkezettel felszerelt kronográf modelleljeivel 2023-ban. A Glassbox elnevezés miértjére pedig azonnal választ kapunk az alábbi kép óraüveg profiljának láttán.

TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH TOURBILLON GLASSBOX

TAG HEUER CARRERA PLASMA DIAMANTD'AVANTGARDE DATE

BAUME MERCIER

Nézd meg a hivatalos összefoglaló videót a rendezvényről a YouTube csatornánkon ITT.
https://youtu.be/2iYoPxV1sbE

 

Az oldal tetejére
Árukereső.hu