Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

Watches and Wonders 2024 Geneva

2024. 05. 02. 14:32:19

WATCHES AND WONDERS 2024

Genfben (GENÉVE) jártunk, ahol csodálatos tavaszi időjárás fogadott és fesztiválszerű vidám hangulat. Igen, ezen a héten minden az órák körül forgott. Ebben a városban persze ez nem meglepő, mert Genf az óra gyártók egyik központja és bölcsője a Jura-völgy mellett. A régi tradíciók mellett ráadásul a ROLEX, a PATEK PHILIPPE, a PIAGET, a MATHEY-TISSOT, a BAUME ET MERCIER és a VACHERON CONSTANTIN otthona is. Ezenkívül megjegyezendő, hogy a híres baseli kiállítás megszünése óta a genfi megrendezésű WW évről-évre folyamatosan bővül és bár csak részben, de bizonyos szempontból át is vette mára „Baselworld” szerepét. Egy biztos, az órás világ és az ahhoz kapcsolódó média ebben az időpontban teljes erővel ide fókuszál és kijelenthetjük, hogy a WW az év legrangosabb órás rendezvénye.

Viszont a bővülés ellenére valamiért az idei Watches and Wonders némileg visszafogottabb volt. Egyrészt a grandiózus standokból, másrészt az új óracsodákból. A ROLEX és PATEK standja egyáltalán nem változott évek óta, ugyanazzal a monumentális díszlettel érkeztek. A legtöbb gyártónál viszont ambivalens érzésünk volt. Egyfelől tetszett az, hogy változtattak és új standdal érkeztek a kiállításra, viszont némileg letisztultabb, visszafogottabb kevésbé maximalista módon. Például a 2022-es beszámolónkban olvashattok róla, hogy a JAEGER LE-COULTRE stand volt a kedvencünk, azt tartottuk a leglátványosabbnak, legnagyobb hatásúnak. Összehasonlításképpen a JAEGER standja, bár idén is hasonló méretű volt és nagyon elegáns, de közel sem annyira kidolgozott, extra és látványos, mint akkor. És óra újdonságokból sem láttunk annyit, mint az előző években.

Azért panaszra nincs okunk, ugyanis még így is rengeteg innovatív és felejthetetlen óra, sőt számos rekorddöntő modell is bemutatkozott szerencsére ebben az évben is. Például a PIAGET bemutatta a legvékonyabb tourbillont, amely mindössze 2 mm vastag, vagyis mintegy ötcentes érme szélességével megegyező.

A BULGARI saját rekordját is megdöntötte a világ legvékonyabb mechanikus órájával, ami 0,3 mm-rel vékonyabb, mint a Piaget modellje. A VACHERON CONSTANTIN pedig bemutatta a világ legkomplikáltabb óráját. Aminek tizenegy évig tartott a fejlesztése. A Berkley Grand Complication, 2.877 alkatrészből áll.

Íme néhány a leggyönyörűbb, legötletesebb, amiket az újdonságok közül kiemelnénk.

Cikkünket hamarosan folytatjuk... :-)

Addig is nézd meg összefoglaló videónkat IDE kattintva a YouTube csatornánkon, amit egy saját dalunk kísér a háttérben, kifejezetten erre az alkalomra konstruálva. https://youtu.be/517NNPdsnuQ

Jó szórakozást hozzá! :-)

IWC Portugieser Eternal Calendar 

HUBLOT Big Big MP-11 Water Blue Sapphire, ahogy a neve is mutatja zafír tokban érkezik, 45mm-es méretben, 14 napos járástartalékkal. Ár: 178.000 Euró 
 

Az oldal tetejére
Árukereső.hu