Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

Stílus és Elegancia Eszterházán

2023. 10. 02. 17:27:00
Stílus és Elegancia Eszterházán

Stílus és Elegancia találkozása

A Kulturális Örökségek Napjai program sorozat részeként szeptember 16-án egy igazán különleges esemény került megrendezésre az ország legszebb barokk-rokokó műemlékének, a fertődi Esterházy-kastélynak a parkjában. Ezen a varázslatos történelmi helyszínen ugyanis egy csodás nap erejéig gyakorlatilag megelevenedett előttünk a múlt. A múlt hagyatéka, tradíciói és hangulata elsősorban klasszikus autók, illetve elegáns svájci órák segítségével.

Autók

Ez a nap egyrészt a klasszikus autók világáról szólt, hiszen 50 darab lenyűgöző állapotú oldtimer sorakozott fel a kastély francia parkjában. Olyan autók amelyek nem csupán egyszerű járművek, hanem valóságos műalkotások, melyek az idők folyamán megőrizték valódi szépségüket és eleganciájukat. Kicsit utazhattunk velük az időben, miközben gyönyörködtünk az autókban, melyek büszkén szakítanak a mai modern világgal, és gondolatban visszarepítettek minket a múltba. A múlt és a jelen közötti kapcsolat pedig egy feledhetetlen élményautózásban kapcsolódott össze, azoknak a szerencsés látogatóknak, akiket Fortuna kiválasztott a MATHEY-TISSOT helyszínen felállított pavilonjában regisztrálók közül.

Órák

A rendezvény viszont nem csupán az autókról szólt. A MATHEY-TISSOT svájci óragyártó itt mutatta be legújabb óra kollekcióját, amely Árpád Fejedelem fiáról, Zolta hercegről kapta a nevét. Ez az egyedülálló óracsalád a múlt és a jelen elegáns egyesítését hordozza magában, és megeleveníti a tradíciók és az innováció örök kettősségét.

Kattints IDE és nézd meg unboxing videónkat a YouTube csatornánkon! 

Előszőr 1977-ben jelent meg a piacon a gyártó az előd modellel, viszont azóta természetesen korszerűbb óraszerkezettel, 316L allergénmentes nemesacél és karcálló zafírüveg felhasználásával készítik a hetvenes években forgalmazott modell újragondolását. Az ismét népszerűvé vált retro stílus miatt a a szögletes élekkel rendelkező óratok forma, valamint a letisztult és elegáns megjelenés napjainkban ismét divatba jött, és kifejezetten vonzó azok számára, akik szeretik a vintage stílusú vagy a hetvenes évek inspirálta klasszikusan elegáns megjelenésű karórákat.

Azok a csodás „Hetvenes évek”

Az ’70-es évek divatja rendkívül sokszínű és kreatív volt. A kor embere így fejezte ki egyediségét az öltözködésén keresztül a legkönnyebben és legszemléletesebben. Ma már nosztalgiával gondolunk az elmúlt évtizedek divatjára, hiszen a múlt divatja az adott korszak jellemző hangulatát és kultúráját idézi. A változatos színek és a kreativitás persze meghatározó jellemzői a mai divatnak is. Ennek megfelelően hét különböző trendi számlap színnel érkezik a svájci óramanufaktúra új családja, a MATHEY-TISSOT Zolta Chrono sorozat.

Előkelő fogadtatás

A rendezvény fő védnöke és házigazdája Herceg Esterházy II. Antal úr volt. A herceg úr maga is szenvedélyesen rajong az autókért és a művészetek iránt egyaránt. A saját veterán S osztályos Mercedes-e is megtekinthető volt a rendezvényen és nagy örömünkre szolgált, hogy kifejezte személyes érdeklődését a kiállításon bemutatásra került szép óra újdonságokra vonatkozóan is. 

Elmesélte, hogy édesapja Esterházy I. Antal herceg és barátja Almásy gróf a húszas években Triesztből indulva Egyiptomon át a Nílus nyomába eredve bejárta a Szaharát egészen Szudánig és Kartumig, illetve a szudáni piramisokig. Úttörő és vakmerő vállalkozásáról naplót vezetett, mely valóban lenyűgöző és letehetetlen történet, ugyanakkor hihetetlen kalandos is, hiszen az angol gyarmati Szudánt fedezte fel az olvasóknak. Utazásukról 1926-ban könyv jelent meg „Autóval Szudánba” címmel 64 oldalon és eredeti fotókkal. Ezek a fotók jelenleg is megvannak és a fertődi rezidencián és a herceg úr legféltettebb kincsei közé tartoznak.

Történelmi helyszín

A CROSS Hungary jó szervezésének és a pompás időnek hála rengeteg érdeklődőt vonzott az esemény. Több százan élvezhették egész nap a veterán autók szépségét és a MATHEY-TISSOT órák időtálló művészetét, miközben gyönyörködhettek a kastély gazdag történelmében és bámulatos francia parkjában.

Az oldtimer autó show reggel 9-től egészen délután 15 óráig tartott, amikor egy ünnepélyes díjátadó keretében átadásra került a legkedveltebb autó közönségdíja egy értékes MATHEY-TISSOT karóra. Ugyanis a nap folyamán a látogatókat megkérdezték a szervezők arról, hogy melyik autó, melyik óra tetszett a legjobban és azt, hogy miért éppen az a kedvenc. A leadott szavazatok pedig közvetlenül a díjátadó előtt összesítésre kerültek.

And the Winner is...

A látogatók kedvence a szebbnél szebb és értékesebb Porsche, Ferrari, BMW, Mercedes, Maserati és egyéb autócsodák közül végül egy 1953-as évjáratú FORD Anglia modell lett. A győztes autó a kapott voksokat leginkább a „különleges külső”, az „autó kora” (70 év), „egyedi megjelenése”, a „külső sárvédőelem” és „hozzáfűződő gyerekkori emlékek” indoklások mellett kapta.

Gratulálunk Rákóczi Tibornak a győzelemhez, az autójához és a fődíjhoz a MATHEY-TISSOT karórájához! 

Ezúton is köszönjük a hercegi párnak, XIII. Galántai Herceg Esterházy II. Antalnak és Svetlana Hercegnének a kedves fogadtatást az otthonukban Fertődön, a lenyűgöző Esterházy-kastély csodás környezetében.

Tetszik kínálatunk, cikkeink és weboldalunk? Kérjük, értékelj minkett IDE kattintva! Ez fontos a számunkra és köszönjük.

 

 

Az oldal tetejére
Árukereső.hu