Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

Híres Emberek Híres Órái - Harrison Ford

2023. 06. 12. 18:02:00
Híres Emberek Híres Órái - Harrison FordHíres emberek híres órái
Harrison Ford és a HAMILTON Boulton

A legendás archeológus, Indiana Jones idén június 30-án tér vissza a filmvászonra a már ikonikussá vált sorozat utolsó részével, ami az Indiana Jones és a sors tárcsája címet kapta. A jól ismert hősünk Indy egy klasszikus megjelenésű Boulton-t visel visszatérésekor, a HAMILTON jellegzetes óráját a '40-es évekből.

A Hamilton karórák és a hollywoodi filmek már közel 100 éve elválaszthatatlanok. A filmes történetmesélés új arculatát hozó Hamilton órák prominens karakterek csuklóira kerültek, hitelessé téve a cselekmény és a szereplők kapcsolatát. A filmtörténet egyik és talán legnagyobb kalandorának csuklóján ismét Hamilton lesz látható. A gyártó szorosan együttműködött Ben Wilkinsonnal aki a film kellékeiért felelős, hogy az órák zökkenőmentesen illeszkedhessenek az amerikai Joanna Johnston által tervezett jelmezek időszakához.

Az elhíresült ostor és az elmaradhatatlan kalap mellett a Hamilton Boulton tökéletesen passzol Indiana Jones jellegzetes karakteréhez. Az érdeklődő elméjével és nemes cselekedetek iránti szomjúságával Indy arról híres, hogy tehetsége éppen a legrövidebb időn belül kimenekíti a legnagyobb veszélyektől is. Az Indiana Jones és a sors tárcsájában a Hamilton Boulton órája elkíséri a híres professzort, és időzíti a szökését, miközben új kalandokba ütközik. Indy hűséges barátja, Renaldo -akit Antonio Banderas játszik- pedig egy szintén Hamilton kiadású, de Khaki Navy Scuba sorozatú búvárórát visel.

Ez a két HAMILTON tényleg igazi filmsztárrá vált

Az 1940-es években bemutatott Hamilton Boulton az egyik legkiválóbb karóra a klasszikus amerikai órák között. A többször is újra kiadott Boulton a modernizálás ellenére is megőrizte a jellegzetes tonneau formájú óratokját és az Art Deco stílusát. Fehér számlappal, kis másodperces kijelzéssel és ikonikus serif számozású indexxel ez a klasszikus óra képes egyesíteni a régi Hamilton hagyományokat és a legmodernebb svájci óragyártási precizitást. Ugyanis az eredetileg amerikai gyökerekkel rendelkező óragyártó egy ideje a svájci Swatch Group konszernhez tartozik. A Hamilton időmérők örökségének egyik fő képviselője, a Boulton megérdemli, hogy reflektorfénybe kerüljön a filmvásznon. A robusztus és praktikus Khaki Navy Scuba pedig tökéletesen készen áll arra, hogy szembenézzen a legnehezebb kihívásokkal is a filmhős csuklóján.

#óra #SwissMade #Hamilton #IndianaJones #Vintage

 

Az oldal tetejére
Árukereső.hu