Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

Duplaórára fel!

Melyik kezünkre vegyük fel az órát?
Leginkább mindkettőre és persze egyszerre

Van egy új idei stílusirányzat amely a filmsztároktól kezdve a celebeken keresztül a sportcsillagokig és a cégvezetőkig divattá vált. Az új trendet nevezhetjük „duplaórás”-nak vagy akár „kétkezesnek” is, egy a lényeg, hogy 2020-óta egy fajta egyéni önkifejezéssé vált mindkét kézen órát hordani, a balon is mást és a jobbon is egy másikat. A klasszikusat egy másik klasszikussal vagy éppen egy sportossal? A feketét feketével vagy éppen fehérrel, netán egy színes órával? Mindenesetre a lehetséges variációk magas száma miatt egészen egyedi viselet tud lenni a két óra kombinációja, amely önmagában is, a dupla mivolta miatt is új látványt nyújt és meglepő lehet.

Nemrégen egy cikk jelent meg ezzel kapcsolatban a The New York Times hasábjain, miszerint Christoph Grainger a 154 éves schaffhauseni svájci luxus márka az IWC cégvezetőjét is gyakran látni két órát hordani egyszerre. Grainger úr elmondása szerint ő a mechanikus luxus óráját különös gonddal választja ki és ténylegesen az önkifejezésének az egyik fontos része: „Az alkalom, a hangulatom és az aktuális viseletem van hatással arra, hogy reggel éppen melyik órámat választom ki. Alig tudom elképzelni, hogy egy szép óra nélkül hagynám el a házat és indulnék bárhova is. Úgy érzem, hogy az órámmal lesz igazán teljes az öltözékem, vagy is viseletem talán legfontosabb részévé vált az óra és legegyértelműbben közvetíti az aktuális hangulatomat a külvilág felé minden egyes pillanatomban.” Ugyanakkor, egy okosóra olyan technológiai jellegű extra szolgáltatásokat tud kínálni, amelyek segítségével hatékonyabbá lehet tenni a mindennapokat, ezért gyakran hord ő is egy másik órát a másik kezén. Úgy tűni ez az funkcionalitásból fakadó ok egyébként a duplaórás szokás kialakulásának az egyik leggyakoribb kiváltó oka.

Létezik egy ennél még praktikusabb indok is. Például az isteni Diego Maradona az argentín futball legenda is két órát hord minden utazása alkalmával. Az egyik az otthoni időt a másik a helyi pontos időt mutatja.

Más hírességeket is gyakran láthatunk mostanában hasonlóképpen két órát viselni, a két látványos CHANEL ékszerórát viselő énekes Billie Eilish-t és Justin Bieber-t vagy olyan hollywoodi sztárokat, mint Chris Pratt és Bill Murray. A Szellemírtók egykori hőse, a legendás komikus például szereti vegyíteni az ellentéteket. A legutóbbi Cannes-i Filmfesztiválon egy egészen olcsó és vidám megjelenésű Timex karórát viselt az egyik kezén, míg a másik csuklóján egy szofisztikált megjelenésű luxus óraköltemény egy CARTIER Tank modell volt látható.

A duplaórás viselet bár az elmúlt néhány év extrém újdonságának hat elsőre, vannak történelmi előzményei is. Ideértve a minden fotón szivarozó Fidel Castro nevezetes megmozdulását, aki két arany Rolex-szel a csuklóján látogatott a Kremlin-be 1963-ban vagy Diana Hercegnőt a nyolcvanas évekből, aki szintén két különböző órában jelent meg időnként még a legelőkelőbb társaságokban, a királyi udvarban is.

Szóval, ha nem tudunk választani reggel vagy csak éppen úgy érezzük, hogy egy nem elég, akkor kedves Hölgyek és Urak csak bátran fejezzétek ki magatokat az óráitok stílusain keresztül és gyerünk duplaórára fel!

 

Forrás: The New York Times cikke alapján

Az oldal tetejére
Árukereső.hu