Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

Boldog Holdújévet! 2023

A nyúlon túl? Nem a Nyúl az!

BOLDOG HOLDÚJÉVET! 2023

Üdvözlünk mindenkit a Nyúl évében! Igen, 2023 a nyúl éve. Egész pontosan a vízi Nyúl éve ami 2023. január 22-től egészen 2024. február 9-ig tart. A kínai asztrológiában és kultúrkörben a Nyúl a hosszú élet, a béke és a jólét szimbóluma. Reméljük bejönnek az előrejelzések és béke lesz, de ha más nem mondhatjuk mindenképpen, hogy 2023 a remény éve lesz.

A Nyúl éve nem csak új lehetőségeket hoz magával, hanem ahogy megszokhattuk már az óra és ékszergyártókat is megihletik mindig a kínai asztrológia szimbólumai, legalábbis azóta, hogy a legtöbb gyártónak a kínai piac az egyik vagy talán a legfontosabb értékesítési csatornája...

Ez idén sem lesz másként és a tavalyi izgalmas "Tigrises" modellek ( a 2022-es kedvencünket nézd meg ITT), illetve a MATHEY-TISSOT minden állatövi szimbólumot felsorakoztatóan jól sikerült Zodiac modellje után jöhetnek is idén az új "Nyuszis" modellek. Kezdjük is a sort az egyik kedvenc márkánk, az óraipar egyik legrégebbi alapítású és legkonzervatívabb svájci manufaktúrájának a legnagyobb svájci órakonszern vagyis a Swatch Group koronájának a BREGUET presztízs márkának a legújabb idevágó modelljével.

Az óra kék színe bár eltér a Kínai Holdév ünneplésekor leginkább használt pirostól vagy az aranytól, ahol a piros a boldogságot, az arany szín pedig a gazdagságot elképezi. A bőséget az arany helyett a tokon elhelyezett és szemmel megszámlálhatatlan mennyiségű gyémánttal pótolták a Breguet tervezői, illetve azzal, hogy a motívum több ízben is, egészen pontosan hatszor jelenik meg a számlapon. Az idő múlásának megfelelően a nyuszi több féle rajzolatban pózol nekünk. Főhősünk ugyan az első pozícióban 12 óránál még pihen, de 2 óránál már szalad, 4 óránál már ugrik is, majd 6 óránál megpihen és körbenéz egy kicsit és 8 óránál már fut is tovább. Egészen 10 óráig van mozgásban, ahol megáll egy picit, hogy egészen 12 óráig pihenhessen egy kicsit.

Természetesen a TAG Heuer sem maradhatott ki a sorból. Az ő nyuszis órájuk viszont jóval visszafogottabban csak a hátlapon jeleníti meg idei kis kedvencünket az üveghátlapra pirosan felfestve.

A Breguet mellett a másik nagy kedvencünk a BLANCPAIN újdonsága. Itt nem csak a hátul a rotoron jelenik meg két nyuszi, hanem a számlapon is megjelenik, sőt vannak további információk is az alkalomhoz fűződően, úgymint a Yin-Yang szimbólum, vagy éppen a holdfázis kijelzése kínai írásjelekkel felcímkézve.

A Schaffhauseniek megoldása egyszerre tradicionális, trendi és kreatív. A számlapon ugyan nem jelenik meg az év motívuma, viszont a jellemző piros és arany színeket hordozza és ezenkívül a hátlapon egy nagyon látványos megoldással jelenik meg a nyuszi. A Blancpain-hez hasonlóan ők is a rotort választották, így nem csak látványos, de mozgásban is tud lenni. Szuper jó lett az IWC megoldása a véleményünk szerint.
 

A BAUME-MERCIER kedvelt Riviera családjának idevágó újdonsága szintén kiemelendő. Az óra két szíjjal érkezik, fémcsattal és kapunk mellé egy piros kaucsuk szíjat is. Itt egyrészt a Baumatic automata szerkezettel szerelt 42mm-es tokozat üveghátlapján pirosan körvonalazzák az aktuális állatövi jegyet. Másrészt pedig a számlapon is találkozhatunk kedvencünkkel, de nagyon esztétikus és elegáns módon. Az indexekben ugyan rögtön felfedezhető az óra kialakításával teljes összhangban lévő arany szín, mint utalás az elején a Breguet-és elemzésnél említett bőségre és gazdagságra. Viszont a nyuszi csak a legszemfülesebbek számára "ugrik elő bokorból" elsőre. Ugyanis csak nagyon sejtelmesen a számlap szélén finoman rajzolódik ki a számlap egyéb mintázata mellett. Igazából csak az veszi észre, aki vagy eleve tudja vagy szólnak neki, hogy hol kell keresni azt. Megítélésünk szerint egy jól átgondolt döntés ez a gyártó részéről, hiszen az IWC modelljéhez hasonlatosan egy a Holdújévtől függetlenül is nagyon jól és könnyen eladható, sőt tetszetős darabot dobtak a piacra, viszont a szépen kidolgozott és diszkréten megjelenített szimbólumok révén még egyedibb, értékesebb és értékállóbb lett a végeredmény.

Kigyűjtöttünk Nektek és külön elemzés nélkül ajánljuk figyelmetekbe még a FRANC MULLER, a CHOPARD, az ARNOLD és PIAGET műalkotásait is. Jó szórakozást hozzá és mindenkinek BOLDOG HOLDÚJÉVET KÍVÁNUNK! 

#lunarnewyear #chinesenewyear #rabbit #nyul #nyuszi #anyulontul :-)

Az oldal tetejére
Árukereső.hu