Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

Mathey-Tissot x Massena LAB

Mathey-Tissot x Massena LAB

Mathey-Tissot x Massena LAB Mergulhador Skin Diver

A William Massena által vezetett Massena LAB egy órákra specializálódott profi tervezőstúdió. Elhatározták, hogy folytatják terjeszkedésüket, mind a csúcskategóriás és mind az elérhető áru hozzáférhető órák terén. A most bemutatott új modell már a második partneri együttműködés egy 137 éves tradíciókkal rendelkező svájci Mathey-Tissot márkával. Az első kollaboráció életre keltette a gyártó talán legemblematikusabb modelljét, a Type XX Pilot’s Chronograph-ot. Most pedig William fogta egyik saját régi óráját, a Mergulhador Skin Diver-t, és úgy döntött, hogy újraalkotja azt. A megállapodást követően így született egy 1970-es évek ihlette és igazán különleges, de mégis megfizethető áru automata búváróra a Mathey-Tissot x Massena LAB Mergulhador Skin Diver.

Ez az óra alapvetően egy régebbi vintage modell rekreációja. Az eredeti Mathey-Tissot Mergulhadort az 1970-es években adták ki és gyártották katonai és polgári használatra és főként a portugál piacra készült – ennek az oka a portogál csengésű elnevezés is, ugyanis a mergulhador szó portugálul búvárt jelent. Maga az óra is erre a korszakra jellemző mérettel és a dizájnnak szinte szerves részét képező fülekkel, valamint egy izgalmas számlappal érkezik, amely a földes árnyalatú színekkel játszik. Zseniálisan ötvözi a vintage stílust és a modernizált műszaki jellemzőket a gyártó. A 41 mm-es nemesacél tok megőrzi az eredeti Mergulhador karóra formáját, amely óriás népszerűségnek örvendett a 70-es években. Szögletes és robusztus, felül körkörös szálcsiszolt felületekkel (ez is a kor klasszikusa) és polírozott oldalfelületekkel. A 13mm magas tok tetején egy kétirányban forgatható, 60 perces, csiszolt acélból készült lünetta található, feketével kitöltött skálával és floreszkáló háromszöggel, valamint egy hajlított karcálló zafír üveg kupolával. A korona menetes, a hátlap tömör acél és az óra vízállósága pedig 200m.

A számlap az, ami különlegessé teszi a Mathey-Tissot x Massena LAB Mergulhadort. William a tervező, a saját óráján látható patinás hatás reprodukálásának az érdekében a napsugármintázatú számlapot borostyán tónusra színezte át egyfajta színátmenetes hatással.

Az óra ’70-es évek stílusjegyeit domborítván az indexek nagyok és merészek, sőt magasított blokkokok lettek. A dátumablak pedig egy nagyító ablak alatt ül szintén az 1970-es évek funky hangulatát idézve.

Az árat természetesen nem csak a felhasznált alapanyagok, hanem az óraszerkezet is nagyban befolyásolja. Ezért a mechanikus diver óránk az árának az elérhető szinten tartása miatt egy jól bevált Sellita SW200 automata szerkezetet kapott, amely egy 4 Hz-es frekvenciával és teljes feltöltöttség mellett 40 órás teljesítménytartalékkal mozgatja körbe a mutatókat. Az órát két szíjjal, egy fekete trópusi gumiszíjjal és egy fekete borjúbőr szíjjal szállítja a genfi gyártó. A 99 darabra limitált Mathey-Tissot x Massena LAB Mergulhador Skin Diver már megrendelhető az ára 990 Euró.

 

 

Az oldal tetejére
Árukereső.hu