Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kat érintő irányelv értelmében.

Amikor a nagy hal megeszi a "kishalat" az órásiparban

2023. 08. 29. 15:53:00
Amikor a nagy hal megeszi a "kishalat" az órásiparban

ROLEX - BUCHERER

Közel 100 év telt el a Rolex Bucherer üzletekben való első megjelenése óta. Ugyanis a két cég sikeres szövetsége 1924-ben kezdődött, amikor Ernst Bucherer, a cég alapítójának, Carl Friedrich Bucherer fiával, összefogott a Rolex alapítójával, Hans Wilsdorffal. A héten végbement üzleti tranzakciót követően viszont ma már a Bucherer, az óra kereskedések királya az évszázados partnerének a tulajdonában van.

Az 1980-as években, a cég elnöke, Jörg G. Bucherer vezetésével, a kereskedő nemzetközi terjeszkedésbe kezdett - először Ausztriában, majd később Németországban is. A Kurz (1989), a Swiss Lion (2001), a The Watch Gallery (2017) és a Tourneau Ű(2018) felvásárlását követően a lucerni székhelyű cég magát a világ egyik vezető órakereskedőjévé tette. A Rolex átvétele után ez a nemzetközi hálózat viszont egy teljesen új dimenzióba lép.

A két cég közötti régi és sajátságos kapcsolat eredménye és az egyesülés előzménye volt már az is, hogy a Bucherer volt az első kereskedő, amelyet a ROLEX választott ki az előzetesen tanúsított használt (CPO) programjának bevezetésére a tavaly során. A kereskedőháózat több, mint 100 üzletéből jelenleg 53 értékesítési pontján kínál Rolex modelleket világszerte, és 48-ban a Rolex-en kívül a márkacsoport másik képviselőjeként Tudor órák is kaphatók.

Mivel Jörg G. Bucherernek nem voltak közvetlen örökösei, természetes lépés volt számára, hogy hosszú ideje partnerségben dolgozó partnere segítségével biztosítsa családi birodalma további jövőjét. Szinte elképzelhetetlen is lett volna, hogy a Rolex hagyja ezt a létfontosságú és történelmi hálózatot más kezébe kerülni.

Mindazonáltal az óragyártó nagyon is igyekezett megnyugtatni az iparági megfigyelőket. Saját közleményük szerint a Bucherer megtartja egyedi identitását és autonómiáját. A közlemény szerint az akvizíció a "legjobb megoldás" nemcsak saját márkái, hanem minden partner óra- és ékszer márka, valamint a teljes Bucherer Csoport munkavállalóinak a számára is.

Ebben az értelemben az átvétel talán a legtermészetesebb megoldás a Bucherer híres örökségének megőrzésére. Bár sokak számára meglepetést okozott előszőr ez a bejelentés, az említett információk birtokában nem volt igazából meglepő fordulat. Hasonlóan a Rolex által tavaly indított CPO programhoz, ez persze jelentős átszervezést is jelez az iparág jövőjét illetően. Az akvizíció tovább erősíti ugyanis a genfi márka piaci pozícióját és még központibbá teszi az óragyártási iparágban, sőt gyakorlatilag megkoronázza a kiskereskedők új királyaként is a ROLEX-et.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Óra Trend
Az oldal tetejére
Árukereső.hu